Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
24 juli 2024

Lunch-webinar demonstratie Even spieken bij de radiologie

Samen met stichting Kind & Ziekenhuis
Een primeur! Even Spieken bij de MRI, CT en röntgenfoto. Afgelopen maanden hebben we in samenwerking met stichting Kind en Ziekenhuis het Even spieken Radiologie route ontwikkelend voor de radiologie. Kinderen kunnen zich hiermee spelenderwijs voorbereiden op Rontgen, CT-scan of MRI onderzoek.

Harde geluiden 

Juist de radiologie-afdeling met z’n apparaten voor röntgenfoto’s, CT-scans en MRI-scans kunnen kinderen angst inboezemen. Vreemde, grote machines die harde geluiden maken, waar je echt ‘in’ moet. En waarin je dan ook nog eens stil moet blijven staan of  liggen… Ga er maar aan staan als kind in de basisschoolleeftijd 

Alvast vertrouwd 

Met het spel ‘Even spieken bij de radiologie’ kijken kinderen alvast rond in die onbekende ruimte en raken ze vertrouwd met het onderzoek dat ze te wachten staat. Wat de kans aanzienlijk vergroot dat ze het onderzoek rustig en zonder angst ondergaan en sedatie niet nodig is. 

Lunch webinar 

Tijdens de lunch webinar zullen we het Even Spieken spel en de radiologie route in de Hospital Hero app demonstreren aan zorgverleners en andere professionals in de zorg.  
Wat willen we in het webinar laten zien? 

  • hoe kinderen het spel ervaren en hoe dit leidt tot vertrouwen in plaats van angst; 
  • hoe Hospital Hero met het spel de (interactieve!) patiëntinformatie verzorgt, zodat zorgprofessionals zich beter kunnen richten op andere taken; 
  • hoe het Even spieken-spel het onderzoek op de radiologie soepeler laat verlopen en de kans op mislukking of de noodzaak van sederen verkleint. 
     

Wil je meer weten hoe dit ontwikkeld is en er uit ziet. We nodigen je graag uit voor een demonstratie. Meld je gratis aan met onderstaande link, voor de lunch Webinar op woensdag 28 aug van 12uur tot 13 uur  

Aanmelden is gratis!  


Link aanmelden: https://kindenzorg.nl/kort_nieuws/even-spieken-bij-de-radiologie/ 
 

Voor wie? 

Voor alle professionals in de zorg: kinderradiologen en aios radiologie, teammanagers, innovatiemedewerkers, laboranten van de MRI, CT of röntgen, medisch pedagogisch zorgverleners, kwaliteitsmedewerkers, kinderartsen, kinderverpleegkundigen, huisartsmedewerkers, verwijzers, enz.