Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
7 oktober 2024

Nieuwe dieren - Herriemakers

WRHUMMM! Oo, Oo, Sfíé, Sfíé, Jûh!
Wat is dit? Geluiden die meteen de aandacht trekken. Sommige dieren maken enorm veel lawaai, en daar schuilt een reden achter. Of het nu gaat om het aantrekken van een partner, het verdoven van een prooi, communicatie met soortgenoten, het waarschuwen voor gevaar, of het vinden van voedsel—elk dier heeft zijn eigen manier om zich te laten horen. Vanaf 7 oktober kunnen kinderen in de aangesloten ziekenhuizen op zoek naar dieren die ongelofelijk veel herrie kunnen maken.

"Als ik naar het ziekenhuis moet, kijk ik altijd uit naar de nieuwe dieren" - jongen 8 jaar.

Samen met museum Naturalis bedenken we elk seizoen zeven nieuwe, bijzondere en grappige dierenvriendjes. Zo blijft Hospital Hero boeiend voor kinderen die regelmatig naar het ziekenhuis moeten en groeit de verzameling met hen mee. Komende tijd kunnen kinderen ontdekken en leren hoe dieren communiceren met geluiden. 

Kinderen kunnen de dierenvriendjes zoeken en verzamelen in de ruimtes waar de Hospital Hero app wordt gebruikt. Hierdoor zijn ze minder gefocust op het wachten en worden ze afgeleid van behandelingen of medische onderzoeken. Tegelijkertijd leren ze van alles over dieren en hun leefomgeving. Wat weer genoeg gesprekstof geeft buiten het ziekenhuis. 

De dierenvriendjes zijn tot leven gebracht door onze vaste illustrator Lisa Poot van Boostcartoon.